Bestel hier onze (h)eerlijke duurzame koffie

Koffiebonen Aranga, Tanzania

Het proeven van koffie door deskundigen wordt ‘cupping’ genoemd.

Hierbij de ervaringen van een aantal van hen:

Cupping ervaringen

‘Een volle koffie met tonen van vanille en een lichte zuurgraad die smaakt naar pruimen en rode kersen.

Als espresso is het pittig zoet – terwijl je als filter zwarte bessen en bloemige noten aantreft.’

‘De koffie heeft een bescheiden, rond lichaam met bloemige aroma’s, een zijdeachtig vanille-mondgevoel

en de donkere zoetheid van zwarte bessen. Een goddelijke koffie van het Afrikaanse continent.’

‘Zoet, bloemig, een vleugje citroen. Mondgevoel: zijdeachtige vanille.’

1000 gram
Logonieuw

Koffieplant : Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent
Hoogte : 1.500 – 1.700 meter
Verwerking : gewassen; dubbele gisting
Inhoud : 1000 gram
Tarief : € 24,- (inclusief 9% BTW)

Lokale biologische certificering (sinds 2016) door de Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM)

250 gram
Logonieuw

Koffieplant : Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent
Hoogte : 1.500 – 1.700 meter
Verwerking : gewassen; dubbele gisting
Inhoud : 250 gram
Tarief : € 6,- (inclusief 9% BTW)

Lokale biologische certificering (sinds 2016) door de Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM)