Het proeven van koffie door deskundigen wordt ‘cupping’ genoemd.
Hierbij de ervaringen van een aantal van hen:
‘Een volle koffie met tonen van vanille en een lichte zuurgraad die smaakt naar pruimen en rode kersen.
Als espresso is het pittig zoet – terwijl je als filter zwarte bessen en bloemige noten aantreft.’
‘De koffie heeft een bescheiden, rond lichaam met bloemige aroma’s, een zijdeachtig vanille-mondgevoel
en de donkere zoetheid van zwarte bessen. Een goddelijke koffie van het Afrikaanse continent.’
‘Zoet, bloemig, een vleugje citroen. Mondgevoel: zijdeachtige vanille.’
Koffieplant : Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent
Hoogte : 1.500 – 1.700 meter
Verwerking : gewassen; dubbele gisting
Inhoud : 1000 gram
Tarief : € 24,- (inclusief 9% BTW)
Lokale biologische certificering (sinds 2016) door de Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM)
Koffieplant : Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent
Hoogte : 1.500 – 1.700 meter
Verwerking : gewassen; dubbele gisting
Inhoud : 250 gram
Tarief : € 6,- (inclusief 9% BTW)
Lokale biologische certificering (sinds 2016) door de Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM)